Zapečené telecí řízky s cibulí a smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 630 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 45 g
 - Sodík 332 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 160.8 mg
 - Draslík 814.4 mg
 - Vláknina 4283.1 mg
 - Vitamín A 4283.1 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.7 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na plátky, sýr nastrouháme nahrubo. Pekáč vymažeme (30 g) sádlem.
 - 
                                2
Na sádle (70 g) usmažíme řízky z obou stran dozlatova. Dno pekáče vyložíme polovinou cibule, na ni položíme řízky a přikryjeme druhou polovinou cibule. Směs zalijeme vývarem a v předehřáté troubě pečeme, až se vývar vydusí. Poté směs posypeme sýrem a necháme ho v troubě roztavit. Na závěr směs zalijeme smetanou.