Zapečené plněné hovězí řízky na pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí maso zadní
  • 400 g Vepřová kýta
  • 40 g Sádlo škvařené
  • 400 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 551 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 300 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 225 mg
  • Draslík 358.6 mg
  • Vláknina 112.6 mg
  • Vitamín A 112.6 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Vepřové maso umeleme, promícháme s hořčicí, vejcem, solí a pepřem.

  • 2

    Na plátky hovězího masa rozdělíme mleté maso, zavineme, sepneme jehlou a vyskládáme do vymazaného pekáče. Závitky pečeme v silně předehřáté troubě dozlatova. Během pečení podléváme pivem.

Komentáře k receptu