Dušená kuřecí stehna kořeněná

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kuřecí stehna
  • 400 g Cibule
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 450 ml Vývar drůbeží
  • 600 ml Voda pitná
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Kmín mletý
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 812 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 700 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 429.3 mg
  • Draslík 658.9 mg
  • Vláknina 3812.6 mg
  • Vitamín A 3812.6 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.9 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí stehna stáhneme z kůže, vykostíme a lehce naklepeme. Cibuli rozkrájíme nadrobno. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a rozpůlíme.

  • 2

    Maso z obou stran osmažíme na másle do zlatova. Usmažené maso vyjmeme a držíme v teple. Do výpeku přidáme olej a zpěníme na něm cibuli. Na cibuli vrátíme maso, přidáme protlak, chvilku smažíme. Poté posypeme maso kořením, solí, zalijeme vývarem a na mírném plameni dusíme, až bude měkké.

  • 3

    Maso podáváme s omáčkou a polovinami vejce.

Komentáře k receptu