Omeleta s jitrnicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 ml Mléko polotučné
  • 2 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Jitrnice domácí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 10 dkg Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 dkg Sýr Eidam cihla 40%
  • 2 dkg Sádlo škvařené
  • 1 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 420 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 108 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 143.8 mg
  • Draslík 39.6 mg
  • Vláknina 1575 mg
  • Vitamín A 1575 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V mléce ušleháme vejce, sůl a postupně mouku.

  • 2

    Na rozpáleném tuku upečeme menší omelety.

  • 3

    Obsah jitrnice prohřejeme na pánvi, potřeme omelety, svineme, potřeme sádlem a posypeme strouhaným sýrem. Naplněné omelety můžeme rozpůlit a půlky obalit v mouce, rozšlehaných vejcích se solí a ve strouhance.

  • 4

    Smažíme je v pánvi na oleji dozlatova.

Komentáře k receptu