Vepřové medailónky Chartres

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory pečené
  • 600 g Vepřová panenka
  • 20 g Mouka pšeničná hladká
  • 80 g Sádlo škvařené
  • 200 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 polévková lžíce Estragon
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 666 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 598 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 463.1 mg
  • Draslík 1509.6 mg
  • Vláknina 16458.2 mg
  • Vitamín A 16458.2 mg
  • Vitamín B6 1.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.5 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z vepřové panenky nakrájíme přes vlákno 12 medailónků, naklepeme je, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a prudce opečeme na obou stranách na rozehřátém sádle.

  • 2

    Lístky estragonu spaříme v malém množství vody, scedíme a a necháme okapat.

  • 3

    Na nahřátý talíř upravíme pečené brambory, na ně položíme medailónky, přelijeme výpekem, posypeme spařeným estragonem a posypeme prolisovaným vaječným žloutkem.

Komentáře k receptu