Vepřové medailónky Chevreuse

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory vařené
  • 400 g Okurka salátová
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 600 g Vepřová panenka
  • 20 g Mouka pšeničná hladká
  • 80 g Sádlo škvařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 578 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 921 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 104.9 mg
  • Draslík 1422.1 mg
  • Vláknina 7066.3 mg
  • Vitamín A 7066.3 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Salátovou okurku oloupeme, nakrájíme na plátky, osolíme, necháme 5 minut „vypotit“ a osušíme je v ubrousku.

  • 2

    V kastrolku rozehřejeme máslo, vložíme plátky okurek, přikryjeme pokličkou a dusíme do poloměkka.

  • 3

    Z vepřové panenky nakrájíme přes vlákno 12 medailónků, naklepeme je, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a prudce opečeme na obou stranách na rozehřátém sádle.

  • 4

    Na nahřáté talíře upravíme dušené okurky, na ně položíme opečené medailónky, obložíme je malými vařenými bramborami a přelijeme vypečenou šťávou z masa.

Komentáře k receptu