Zeleninové fleky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Romadur 20%
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Petržel kořen
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Těstoviny konzumní
  • 1 ks Fazolové lusky zelené
  • 1 ks Mléko polotučné
  • 1 hrst Celer bulvový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 hrnek Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1614 kcal
  • Sacharidy 114 g
  • Tuky 113 g
  • Sodík 127 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 203.7 mg
  • Draslík 322.2 mg
  • Vláknina 6079.5 mg
  • Vitamín A 6079.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53.6 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zeleninu očistíme a nastrouháme.

  • 2

    Fazolové lusky nakrájíme.

  • 3

    Nakrájenou cibuli na kostičky osmažíme na oleji.

  • 4

    Poté přidáme česnek, nastrouhanou zeleninu, okořeníme, podlijeme troškou vody a 10 minut dusíme.

  • 5

    Uvaříme dle návodu fleky.

  • 6

    Vše smícháme v zapékací míse a necháme vychladnout.

  • 7

    Přidáme nastrouhaný sýr a zalijeme rozšlehaným vejcem v mléce se solí.

  • 8

    Pod pokličkou zapékáme 30 minut při teplotě 200 stupňů.

  • 9

    Před koncem sundáme poklici a dopečeme dozlatova.

Komentáře k receptu