Vepřové kotlety na žampiónech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 14 g Máslo čerstvé
  • 60 g Sádlo škvařené
  • 200 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1 ks Cibule
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 384 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 258 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 87.8 mg
  • Draslík 518.9 mg
  • Vláknina 1834.3 mg
  • Vitamín A 1834.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové kotlety u kosti a po obvodu mělce nařízneme, lehce naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a v pánvi na rozpáleném sádle po obou stranách dozlatova opečeme. Opečené kotlety vyndáme, do tuku přidáme drobně nakrájenou cibuli, trochu ji osmažíme, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vodou, povaříme, pak vrátíme kotlety, zakryjeme pokličkou a dusíme do změknutí. Při dušení je obracíme a je-li třeba, podléváme vodou.

  • 2

    Žampióny očistíme, nakrájíme na plátky a v pánvi je na másle opečeme.

  • 3

    Na talíře upravíme kotlety, podlijeme je šťávou, na ně navršíme opečené žampióny a vše posypeme sekanou zelenou petrželkou.

Komentáře k receptu