Kančí řízky s játry
Suroviny
- 600 g Kančí kýta
 - 200 g Játra kuřecí
 - 50 g Sádlo vepřové škvařené
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 7.04 ml Olej rostlinný
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.25 kávová lžička Kmín mletý
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Citrony
 - 3 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 467 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 135 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 187.5 mg
 - Draslík 212.9 mg
 - Vláknina 3487.8 mg
 - Vitamín A 3487.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33.1 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kančí kýtu očistíme, nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme, zaprášíme mletým kmínem a potřeme prolisovaným česnekem. Maso zakapeme olejem a necháme alespoň hodinu marinovat. Cibuli pokrájíme na kolečka, očištěná játra rozkrájíme na nudličky, petrželovou nať nasekáme nadrobno. Citron krájíme na plátky, máslo na lístky.
 - 
                                2
Odleželé maso na mírném plameni smažíme z obou stran do zlatova. Poté řízky vyjmeme, poklademe plátky citronu, lístky másla, naskládáme do pekáče a v mírně zahřáté troubě držíme v teple.
 - 
                                3
Ve výpeku zpěníme cibuli, přidáme játra a osmažíme je.
 - 
                                4
Řízky podáváme s játrovou směsí a sypeme natí.