Argentinská hovězí polévka
Suroviny
- 500 g Brambory
 - 250 g Broskve
 - 250 g Cibule
 - 200 g Hroznové víno
 - 300 g Tykev
 - 10 g Sůl
 - 1 g Pepř černý mletý
 - 50 g Sádlo škvařené
 - 1000 g Hovězí maso přední
 - 1 g Pepř cayenský
 - 300 g Kukuřice cukrová nakládaná
 - 200 g Paprika zelená
 - 250 g Passata (drcená rajčata)
 - 2 g Bazalka sušená
 - 4 g Pepř zelený mletý
 - 2 g Majoránka sušená drhnutá
 - 250 ml Víno bílé
 - 500 ml Hovězí vývar základní
 - 1 ks Bobkový list
 - 2 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 541 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 1022 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 39 g
 - Cholesterol 111.4 mg
 - Draslík 1477.5 mg
 - Vláknina 13245.6 mg
 - Vitamín A 13245.6 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 58.2 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí maso rozkrájíme na kostky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, brambory oškrábeme, pokrájíme na osminky, z tykve vydlabeme dužinu, trochu rozkrájíme, papriky zbavíme jádřinců a lusky krájíme na proužky. Broskve vypeckujeme, pokrájíme na silnější plátky, kuličky modrého hrozna otrháme, rozpůlíme a vydlabeme semínka.
 - 
                                2
V hrnci rozehřejeme sádlo, přiložíme maso a osmahneme ze všech stran. Přisypeme cibuli s česnekem a smažíme asi 3 minuty. Osolíme, opepříme, přidáme bobkový list, cayenský pepř, zelený pepř, bazalku, majoránku, podlijeme vínem, provaříme, přilijeme vývar a zvolna vaříme asi 30 minut. Přisypeme brambory, dužinu z tykve, papriky, scezenou kukuřici a vaříme dalších 20 minut. Nyní přidáme broskve, hroznové víno, passatu, krátce povaříme a odstavíme.