Hovězí polévka s bramborovými knedlíčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 135 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Hovězí maso zadní
  • 250 g Cibule
  • 200 g Mrkev kořen
  • 12 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 g Brambory
  • 120 g Strouhanka
  • 20 g Petržel kudrnka
  • 30 g Olej olivový
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 532 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1832 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 177.3 mg
  • Draslík 561.5 mg
  • Vláknina 11102.5 mg
  • Vitamín A 11102.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, mrkev na kolečka, maso na kostky. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, osmahneme, přiložíme maso a orestujeme ze všech stran. Osolíme, opepříme, posypeme moukou, trochu osmažíme, zalijeme vývarem, přisypeme mrkev a vaříme zvolna hodinu a půl.

  • 2

    Mezitím připravíme knedlíčky: oloupané brambory nastrouháme na jemno, vsypeme do mísy, přidáme vejce, strouhanku, posekanou petrželku, podle chuti sůl a mletý pepř. Vytvarujeme malé knedlíčky, přidáme do polévky a 30 minut povaříme pod pokličkou.

Komentáře k receptu