Ruský tvarohový nákyp vařený

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Tvaroh jemný
  • 100 g Cukr krupice
  • 50 g Kandovaná pomerančová kůra
  • 50 g Hrozinky
  • 100 g Kandované ovoce
  • 200 ml Sirup malinový
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 3 polévková lžíce Pšeničná krupice
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 556 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 70 g
  • Sodík 118 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 179.6 mg
  • Draslík 61.5 mg
  • Vláknina 1147.3 mg
  • Vitamín A 1147.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tvaroh umícháme, přidáme žloutky, cukr, špetku soli, nakrájenou kandovanou pomerančovou kůru, krupici a rozpuštěné máslo. Vařečkou vše dobře rozmícháme, přidáme omyté hrozinky a kandované ovoce, nakrájené na malé kousky. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce ho vmícháme do tvarohové hmoty.

  • 2

    Tvarohové těsto vložíme do pudinkové formy nebo do mísy z varného skla, kterou jsme vymazali máslem a vysypali cukrem. Vaříme ve vodní lázni do ztuhnutí.

  • 3

    Nákyp podáváme horký, krájíme na porce a přeléváme malinovým sirupem.

Komentáře k receptu