Ruský tvarohový nákyp vařený
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 556 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 70 g
- Sodík 118 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 62 g
- Cholesterol 179.6 mg
- Draslík 61.5 mg
- Vláknina 1147.3 mg
- Vitamín A 1147.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Tvaroh umícháme, přidáme žloutky, cukr, špetku soli, nakrájenou kandovanou pomerančovou kůru, krupici a rozpuštěné máslo. Vařečkou vše dobře rozmícháme, přidáme omyté hrozinky a kandované ovoce, nakrájené na malé kousky. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce ho vmícháme do tvarohové hmoty. 
- 
                                2Tvarohové těsto vložíme do pudinkové formy nebo do mísy z varného skla, kterou jsme vymazali máslem a vysypali cukrem. Vaříme ve vodní lázni do ztuhnutí. 
- 
                                3Nákyp podáváme horký, krájíme na porce a přeléváme malinovým sirupem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        