Citronovo-medové kuře s hořčičnou majonézou
Suroviny
- 800 g Kuřecí prsa
- 200 ml Olej slunečnicový
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Chilli paprička
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 hrst Bazalka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Med včelí
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 3 polévková lžíce Sójová omáčka
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Balsamico ocet
- 2 polévková lžíce Ocet jablečný
- 0.5 polévková lžíce Hořčice
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 807 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 64 g
- Sodík 436 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 313.1 mg
- Draslík 806.2 mg
- Vláknina 496.8 mg
- Vitamín A 496.8 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.5 mg
- Vitamín E 21.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omytá kuřecí prsa po jedné straně několikrát nařízneme. 
- 
                                2V misce smícháme med, rozdrcený česnek, nasekané chilli papričky, část citronové šťávy, sójovou omáčku, olej a ocet. Vzniklou marinádou přelijeme kuřecí prsa v míse, přikryjeme fólií a necháme 2 hodiny v chladničce. 
- 
                                3Příprava majonézy: V míse ponorným mixérem mixujeme žloutky, hořčici, ocet, sůl a pepř. Za stálého mixování pomalu přiléváme olej, potom zbylou citronovou šťávu a nakonec přidáme bazalku. Majonézu necháme 1 hodinu chladit. 
- 
                                4Kuřecí prsa vyjmeme z marinády a opékáme na grilovací pánvi nebo na grilu 15-20 minut. Každých 5 minut maso obrátíme a potřeme marinádou. 
- 
                                5Hotové maso nakrájíme šikmo na plátky a podáváme zakápnuté majonézou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        