Obyčejná drůbeží polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kuřecí drůbky
  • 200 g Zeleninová směs jarní - mražená
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Nudle vaječné
  • 10 g Petržel - nať
  • 80 ml Olej slunečnicový
  • 1 kávová lžička Vegeta
  • 1 kávová lžička Paprika žlutá
  • 1 ks Cibule
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 425 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 236 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 333.8 mg
  • Draslík 363.8 mg
  • Vláknina 7039.8 mg
  • Vitamín A 7039.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29 mg
  • Vitamín E 8.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce se studenou vodou vložíme očištěné, omyté drůbky, které uvaříme doměkka, přibližně 40 minut. Následovně maso obereme od kostí a spolu se žaludkem, srdíčkem a játry nakrájíme na tenké proužky. Vrátíme je zpět do polévky.

  • 2

    V pánvi na rozpáleném oleji osmahneme oloupanou a na kousky nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme mraženou zeleninu, osmahneme. Přisypeme mouku, dobře promícháme, posypeme sladkou paprikou a směs přeložíme do polévky s drůbky. Povaříme ještě 15 minut.

  • 3

    Do polévky nakonec dáme nudle, ochutíme solí, pepřem, vegetou, povaříme 8-10 minut, do změknutí nudlí. Posypeme nasekanou petrželovou natí a stáhneme ze sporáku.

Komentáře k receptu