Telecí řízky s kyselou smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Slanina vepřová
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 4 plátek Telecí kýta
  • 1 šálek Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 370 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 349 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 71.8 mg
  • Draslík 156.3 mg
  • Vláknina 2487 mg
  • Vitamín A 2487 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Odblaníme řízky, na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme a protkneme proužky slaniny.

  • 2

    Řízky potřeme částí másla, zaprášíme hladkou moukou a po obou stranách opečeme na zbylém másle do růžova. Poté řízky přelijeme smetanou smíchanou s trochou vývaru, přidáme špetku citrónové kůry a zázvoru a krátce povaříme.

  • 3

    Šťávu můžeme zakapat citrónovou šťávou nebo podáme dílky citrónu s pokrmem.

Komentáře k receptu