Lívance zapečené s bílkovým sněhem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 801 kcal
- Sacharidy 81 g
- Tuky 47 g
- Sodík 137 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 454.9 mg
- Draslík 219.8 mg
- Vláknina 3255.2 mg
- Vitamín A 3255.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.8 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 44.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vyzrálá jablka oloupeme, zbavíme jadřinců, nastrouháme a spolu se 150 g cukru a skořicí je podusíme na 50 g másla. Vejce rozklepneme, oddělíme bílky od žloutků a bílky vyšleháme se 2 lžícemi moučkového cukru na tuhý sníh.
-
2
Žloutky, smetanu, 50 g cukru a 150 g másla vymícháme do hladké hmoty, přidáme hladkou mouku a třetinu sněhu z bílků. Z této hmoty upečeme na oleji 4 lívance, na ně rozdělíme jablečné pyré, stočíme je a vložíme do máslem vymazané zapékací misky.
-
3
Lívance v misce zakryjeme tuhým sněhem a zapékáme v troubě, až povrch sněhu zrůžoví.
-
4
Zapečené lívance podáváme teplé s čajem.