Kulaga, ruská pohanková kaše
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 501 kcal
- Sacharidy 113 g
- Tuky 2 g
- Sodík 13 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 127.6 mg
- Vláknina 2220 mg
- Vitamín A 2220 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Pohankovou mouku rozředíme teplou vodou do hustoty smetany. Pečlivě rozmícháme a přidáme 2 lžíce cukru, na kousky nakrájené sušené meruňky, vypeckované sušené višně a sušené hrušky. Směs zalijeme vroucí vodou, znovu rozmícháme a uložíme na teplé místo, aby zkvasila. 
- 
                                2Zkvašenou směs přelijeme do hrnce a za častého promíchávání ji vaříme 1,5 hodiny na slabém ohni. 
- 
                                3Uvařenou kulagu podáváme posypanou cukrem a přelitou šlehačkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        