Pečené brambory bylinkové

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory rané
  • 20 g Rozmarýn čerstvý
  • 20 g Tymián čerstvý
  • 15 g Citronová kůra
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 3.6 g Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 165 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 777 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 73.2 mg
  • Vláknina 7637.5 mg
  • Vitamín A 7637.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Malé nové brambůrky očistíme kartáčkem na zeleninu, omyjeme, osušíme, rozmarýn a lístky tymiánu posekáme na jemno. Do pekáče vlijeme olej, na dno vyskládáme v jedné vrstvě brambůrky, poklademe hoblinkami másla, posypeme solí, pepřem, tymiánem, rozmarýnem, strouhanou citronovou kůrou, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 220°C přibližně 20 až 25 minut. Občas pekáčem zatřeseme, aby se brambůrky obalovaly v tuku.

  • 2

    Brambůrky upravíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu