Litevská smažená jablka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Jablka
  • 80 g Cukr krupice
  • 80 g Mouka pšeničná hladká
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 3 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 0.53 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 226 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 94 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 166 mg
  • Draslík 141.3 mg
  • Vláknina 3166.7 mg
  • Vitamín A 3166.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, napříč je pokrájíme na kolečka o síle 5 - 7 mm, posypeme cukrem a dáme asi na půl hodiny odležet.

  • 2

    Mezitím připravíme těstíčko: vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků, ze kterých ušleháme tuhý sníh. Žloutky ve hlubší misce umícháme se třemi lžícemi rozpuštěného másla, přidáme 3 lžíce mléka, vsypeme hladkou mouku, lžíci cukru, špetku soli, rozmícháme a lehce vmícháme sníh z bílků.

  • 3

    Odleželá jablka napichujeme na vidličku, namáčíme do připraveného těstíčka a smažíme na mírném ohni v pánvi na másle po obou stranách do růžova. Pánev s jablky poté postavíme na 5 minut do horké trouby.

  • 4

    Usmažená jablka podáváme pocukrovaná moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu