Krémová cibulačka s hovězím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Hovězí maso přední
  • 100 g Sýr Čedar
  • 20 g Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Vegeta
  • 4 ks Cibule
  • 2 ks Rohlíky bílé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2.5 l Voda pitná
  • 1 dl Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 608 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 412 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 203.2 mg
  • Draslík 539.8 mg
  • Vláknina 5728.8 mg
  • Vitamín A 5728.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.7 mg
  • Vitamín E 10.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso, vložíme do hrnce s vodou a se špetkou soli. Přidáme dvě oloupané a na plátky nakrájené cibule doměkka. Potom maso vybereme, nakrájíme na malé kousky, které vrátíme do vývaru s cibulí.

  • 2

    Zbylou cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky, osmahneme je v pánvi na rozpáleném 60 ml oleje dozlatova.

  • 3

    Do cibule rozklepneme vejce, promícháme a necháme srazit, vmícháme je do polévky. Dochutíme solí, pepřem, vegetou a vše ještě povaříme. Horkou polévku rozmixujeme ponorným mixérem a stáhneme ze sporáku.

  • 4

    Na kostky nakrájené rohlíky opečeme do křupava v pánvi, na zbylém, rozpáleném oleji. Hotovou polévku rozdělíme do polévkových misek. Zvlášť do vhodné mističky přidáme osmažené rohlíky, /krutony/ posypeme nastrouhaným sýrem, drobně nasekanou petrželovou natí a podáváme.

Komentáře k receptu