Arménský rosol z červeného vína

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Med včelí
  • 30 g Želatina
  • 100 g Cukr krupice
  • 400 ml Voda pitná
  • 250 ml Víno červené
  • 0.5 kávová lžička Hřebíček
  • 2 kávová lžička Cukr vanilka
  • 0.5 ks Citrony
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 238 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 23 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 109.8 mg
  • Vláknina 1406 mg
  • Vitamín A 1406 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do kastrolu vložíme 2 kolečka citronu bez jadérek a 3 ks hřebíčku, vsypeme cukr, přidáme med, namočenou želatinu a vše zalijeme 350 ml horké vody.

  • 2

    Za stálého míchání směs uvedeme do varu, přilijeme červené víno, vsypeme vanilkový cukr, promícháme a odstavíme z ohně.

  • 3

    Horký roztok přecedíme, necháme trochu ochladit a nalijeme do misek.

  • 4

    Rosol podáváme chlazený a ozdobený čtvrtkami koleček citronu.

Komentáře k receptu