Zapečená zeleninová směs s mletým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Lilek
  • 400 g Jehněčí maso mleté
  • 200 g Cibule
  • 20 g Tuk
  • 30 g Strouhanka
  • 600 g Brambory
  • 150 g Jogurt bílý
  • 15 g Oregano čerstvé
  • 15 g Tymián čerstvý
  • 120 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 25 g Olej olivový extra panenský
  • 250 g Passata (drcená rajčata)
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 509 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 674 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 236.6 mg
  • Draslík 852.6 mg
  • Vláknina 11881.7 mg
  • Vitamín A 11881.7 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oškrábeme, spolu s lilky nakrájíme silnější plátky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, ementál nastrouháme najemno.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, česnek a zpěníme. Přiložíme mleté maso, orestujeme, následně podusíme ve vlastní šťávě, osolíme, opepříme a dusíme do vysmahnutí na tuk. Přidáme passatu a ještě krátce podusíme.

  • 3

    Zapékací misku vymažeme tukem, vysypeme strouhankou, dno a stěny obložíme plátky lilků, na dno rozložíme polovinu brambor, misku naplníme směsí mletého masa a rajčat, povrch poklademe zbylými plátky brambor a posypeme strouhaným sýrem. V jogurtu rozmícháme vejce, posekaný tymián a oregano a touto směsí zalijeme maso v misce.

  • 4

    Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C asi 65 až 70 minut.

Komentáře k receptu