Okoun v páře
Suroviny
- 250 g Okurka salátová
 - 20 g Cukr třtinový
 - 5 g Sůl
 - 500 g Okoun - filety
 - 250 g Mrkev kořen
 - 250 g Mušle slávky
 - 100 ml Ocet jablečný
 - 300 ml Vývar zeleninový
 - 60 ml Šťáva zázvorová
 - 60 ml Víno rýžové čínské
 - 50 ml Olej arašídový (podzemnicový)
 - 60 ml Olej sezamový
 - 8 ks Bambusové listy
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 637 kcal
 - Sacharidy 47 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 1024 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 43 g
 - Cholesterol 18.9 mg
 - Draslík 421.1 mg
 - Vláknina 5737.5 mg
 - Vitamín A 5737.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.3 mg
 - Vitamín E 3.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve woku rozpálíme sezamový olej a restujeme přibližně 6 minut oloupanou mrkev i okurku, pokrájené na kolečka. Necháme okapat a uchováme v teple.
 - 
                                2
Arašídový olej, rýžové víno a zázvorovou šťávu smícháme v míse, do této marinády na 5 minut ponoříme kousky masa z okouna.
 - 
                                3
Ve woku smícháme zeleninový vývar s octem, cukrem a solí, následně přivedeme k varu. Bambusové košíky vyložíme bambusovými listy, které předtím opláchneme horkou vodou. Na dno košíku rozložíme orestovanou zeleninu, na zeleninu rybí maso i s marinádou a konzervované mušle, které jsme nechali okapat, nakonec vše zakryjeme bambusovými listy. Košík vložíme do woku s vývarem a zakryté 15 minut dusíme v páře.