Okoun na bílém víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 100 ml Worcester (worcesterská omáčka)
  • 2 dl Víno bílé
  • 3 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kg Okoun - filety
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 609 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 250 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 60 mg
  • Draslík 406.7 mg
  • Vláknina 1897.5 mg
  • Vitamín A 1897.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 104.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Okouna rozporcujeme a rybí plátky osolíme, opepříme, potřeme citrónovou šťávou, worcestrovou omáčkou, lehce obalíme v hladké mouce a na másle podusíme.

  • 2

    Mezitím smícháme smetanu s vínem, 5 minut povaříme a podle chuti okořeníme. Očištěné žampióny nakrájíme na jemné plátky a podusíme.

  • 3

    Hotové plátky okouna obložíme žampióny, přelijeme horkou omáčkou a posypeme zelenou petrželkou.

  • 4

    Podáváme s rýží, těstovinami nebo s brambory a doplníme salátem.

Komentáře k receptu