Aromatický rybí salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 46 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Cukr třtinový
  • 5 g Cukr třtinový
  • 100 g Rajčata
  • 10 g Citronová kůra
  • 100 g Cibulka jarní
  • 5 g Chilli omáčka
  • 100 g Salát ledový
  • 100 g Papaya
  • 5 g Koriandr mletý
  • 5 g Kmín římský
  • 100 g Okurka salátová
  • 400 g Pražma
  • 60 g Koriandr čerstvý
  • 5 g Fenykl
  • 60 ml Voda pitná
  • 60 ml Česnek
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 30 ml Mléko kokosové
  • 80 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 1 ks Chilli paprička
  • 0.4 dl Olej arašídový (podzemnicový)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 446 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 109 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 67 mg
  • Draslík 887 mg
  • Vláknina 7062.5 mg
  • Vitamín A 7062.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 56.3 mg
  • Vitamín E 5.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nalijeme chilli omáčku, česnekový olej, přisypeme třtinový cukr, mletý koriandr, fenykl a kmín. Ingredience utřeme do pasty, smícháme s pražmou, rozkrájenou na proužky a necháme 20 minut marinovat.

  • 2

    Zatím připravíme dresink na salát: smícháme kokosové mléko, sůl, citronovou šťávu a kůru, vodu, nasekané chilli papričky, třtinový cukr a nasekanou koriandrovou nať, vše protřepeme nejlépe v uzavíratelné nádobě.

  • 3

    Marinovanou rybu opečeme ve woku na rozpáleném arašídovém oleji po cca 6 minut z obou stran a zatím připravíme salát. Do mísy vložíme natrhané listy ledového salátu, plátky okurky, kousky rajčat, papáju a na kolečka nakrájenou jarní cibulku s natí. Promícháme, zalijeme dresinkem, rozdělíme na jednotlivé porce a na salát rozložíme osmažené proužky pražmy.

Komentáře k receptu