Hrachová polévka se slaninou a vejcem

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Hrách loupaný
  • 50 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 246 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 350 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 131.2 mg
  • Draslík 120.3 mg
  • Vláknina 4705 mg
  • Vitamín A 4705 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předem namočený hrách uvaříme s oloupanou cibulí do měkka, ještě horké prolisujeme.

  • 2

    Slaninu, nakrájenou na kostičky, rozškvaříme v hrnci. Vejce rozkvedláme. Polévku přivedeme k varu, přidáme česnek utřený se solí, rozkvedlaná vejce, horkou slaninu a odstavíme z plotny.

  • 3

    Nakonec do polévky vsypeme nakrájenou pažitku, při podávání do každé porce můžeme přidat na kostičky nakrájenou osmaženou žemli.

Komentáře k receptu