Kapustová polévka se slaninou a česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kapusta
  • 100 g Uzená slanina bez kůže
  • 3 g Bobkový list
  • 20 g Petržel kudrnka
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Vegeta
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 l Vývar zeleninový
  • 5 dl Mléko plnotučné
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 314 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 1852 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 19.3 mg
  • Draslík 545.2 mg
  • Vláknina 7682.3 mg
  • Vitamín A 7682.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.3 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 777.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapustu dobře očistíme, opláchneme pod tekoucí studenou vodou a nakrájíme na tenké nudličky. Do hrnce dáme drobně pokrájenou uzenou slaninu, osmažíme do křupava. Následně posypeme moukou, za stálého míchání připravíme světlou jíšku, zalijeme vývarem a dobře promícháme. Vložíme rozkrájenou kapustu, osolíme, opepříme, ochutíme Vegetou, vložíme bobkový list a oloupaný prolisovaný česnek.

  • 2

    Přiklopíme, povaříme kapustu do měkka. Před dovařením přidáme nasekanou petrželku, přilijeme mléko, zamícháme a přivedeme k varu. Potom ihned odstavíme.

  • 3

    Podáváme v jednotlivých polévkových miskách.

Komentáře k receptu