Telecí řízky přírodní s česnekem a smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Máslo čerstvé
  • 4 ks Telecí kýta
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Citrony
  • 0.125 ks Smetana 12% (konzumní)
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1960 kcal
  • Sacharidy 187 g
  • Tuky 72 g
  • Sodík 316 mg
  • Bílkoviny 134 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 467.5 mg
  • Draslík 1888.3 mg
  • Vláknina 18278.5 mg
  • Vitamín A 18278.5 mg
  • Vitamín B6 2.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.9 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 83 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso odblaníme, na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, potřeme česnekem nastrouhaným na jemno a petrželovou natí. Poté je zaprášíme hladkou moukou a opečeme na rozehřátém másle po obou stranách.

  • 2

    Opečené řízky podlijeme mírně vývarem a dusíme do měkka. Měkké řízky vyjmeme, šťávu vydusíme až na tuk, zalijeme smetanou, řádně promícháme, vložíme zpět řízky a necháme přejít varem.

  • 3

    Hotové řízky zakapeme citrónovou šťávou.

Komentáře k receptu