Pečené brambory s kořeněným kuřecím masem
Suroviny
- 800 g Brambory
 - 10 g Sůl
 - 2 g Pepř černý mletý
 - 8 g Paprika mletá sladká
 - 8 g Tymián sušený
 - 600 g Kuřecí prsa
 - 150 g Strouhanka
 - 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 15 g Paprika mletá sladká
 - 8 g Sůl
 - 1 g Pepř černý mletý
 - 8 g Šalvěj sušená
 - 8 g Oregano sušené
 - 150 g Zakysaná smetana
 - 25 g Olej olivový extra panenský
 - 25 g Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 634 kcal
 - Sacharidy 61 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 2228 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 52 g
 - Cholesterol 115.3 mg
 - Draslík 1678.4 mg
 - Vláknina 20466 mg
 - Vitamín A 20466 mg
 - Vitamín B6 1.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.1 mg
 - Vitamín E 2.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oškrábeme, omyjeme a rozčtvrtíme. Olej nalijeme do misky, přisypeme sůl, pepř, mletou papriku a sušený tymián. Promícháme, následně touto směsí potřeme brambory ze všech stran. Kuřecí prsa rozkrájíme na větší kousky a potřeme olejem. Do jiné misky vsypeme strouhanku, mouku, mletou papriku, sušenou šalvěj, oregano, podle chuti sůl a pepř. Promícháme, kousky masa v této směsi obalíme.
 - 
                                2
Plech potáhneme papírem na pečení, na něj vyskládáme brambory i kuřecí maso, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C zhruba hodinu.
 - 
                                3
Brambory s masem upravíme na servírovací mísu, podáváme se zakysanou smetanou.