Pečené filety z okouníka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory pečené
  • 800 g Okouník mořský
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 10 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 80 g Kopr čerstvý
  • 150 g Jogurt bílý
  • 100 g Okurka salátová
  • 25 ml Citronová šťáva
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 536 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 1170 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 106.9 mg
  • Draslík 1380.7 mg
  • Vláknina 17257.5 mg
  • Vitamín A 17257.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.3 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety z okouníka osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou, poklademe hoblinkami másla, kopr posekáme na jemno a polovinu ho nasypeme na filety. Každý filet zvlášť zabalíme do alobalu, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme přibližně 15 minut.

  • 2

    Do jogurtu přimícháme zbylý kopr, prolisovaný česnek a nastrouhanou salátovou okurku.

  • 3

    Filety rozbalíme, upravíme na talíře, doplníme pečenými bramborami a jogurtovou omáčkou.

Komentáře k receptu