Zapečené rybí filé se smetanou a bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory vařené ve slupce
  • 400 g Filé rybí
  • 10 g Hořčice Dijonská
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 100 g Šalotka
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 30 g Kopr čerstvý
  • 250 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 2.4 g Olej olivový extra panenský
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 5 ml Worcester (worcesterská omáčka)
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 550 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 1231 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 260.3 mg
  • Draslík 830.3 mg
  • Vláknina 10407.5 mg
  • Vitamín A 10407.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, rybí filé rozkrájíme na větší čtverečky, šalotky oloupeme, pokrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, kopr posekáme na jemno. V misce smícháme citronovou šťávu, worcester, hořčici, sůl, pepř a touto směsí potřeme rybí filé. Necháme 10 minut uležet.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme šalotku a orestujeme. Přidáme filé, kopr a smažíme asi 5 minut. Pekáček vymažeme máslem, na dno vyskládáme polovinu brambor, navrch položíme rybí směs z pánve, zakryjeme zbylými bramborami, zalijeme smetanou s rozkvedlanými vejci, přikryjeme alobalem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C asi 15 minut. Sundáme alobal a dopečeme ještě 5 minut.

Komentáře k receptu