Zapečené rybí filé se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Filé z aljašské tresky
  • 80 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 50 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Žampiony čerstvé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Brambory vařené
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 381 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 443 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 185.7 mg
  • Draslík 1297.1 mg
  • Vláknina 9463 mg
  • Vitamín A 9463 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme a na plátky nakrájíme vařené brambory.

  • 2

    Necháme lehce rozmrazit rybí filé a nakrájíme na 1 cm silné plátky a pokapeme citronovou šťávou.

  • 3

    Oloupeme a nakrájíme žampiony na tenké plátky.

  • 4

    Rozehřejeme na pánvi olej, osmahneme plátky filé. Přidáme žampiony a podlijeme trochou vody, zakryjeme a doměkka dusíme.

  • 5

    Olejem vymažeme zapékací mísu a vyložíme plátky brambor a osolíme. Na brambory vyrovnáme plátky ryb se žampiony a zalijeme zapékací směsí.

  • 6

    Nastrouháme tvrdý sýr a smícháme s vejci, mlékem a osolíme.

  • 7

    30 minut zapékáme ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu