Zelné závitky s masem a kaštany
Suroviny
- 600 g Vepřové maso mleté
 - 250 g Vodní kaštany v nálevu
 - 500 g Zelí hlávkové bílé
 - 450 ml Vývar drůbeží
 - 1.5 kávová lžička Chilli omáčka
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Cibulka jarní
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 3 stroužek Česnek
 - 1 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Zázvor celý
 - 2 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 2 polévková lžíce Voda pitná
 - 0.5 polévková lžíce Solamyl
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 625 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 594 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 169.3 mg
 - Draslík 801.4 mg
 - Vláknina 10159.4 mg
 - Vitamín A 10159.4 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 50.9 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zázvor oloupeme a nastrouháme najemno, nakládané kaštany slijeme, necháme okapat a nakrájíme nadrobno, jarní cibulky nakrájíme najemno, česnek prolisujeme. Zelí očistíme, vložíme do vroucí vody, aby se listy lépe oddělily. Poté oddělíme 8 listů, seřízneme tuhá žebra.
 - 
                                2
V míse promícháme mleté maso, sůl, pepř, kaštany, zázvor, cibulky, sójovou omáčku, vejce, česnek. Dobře propracovanou směs rozdělíme na zelné listy, zabalíme a naskládáme na pařák. Do hrnce vlijeme horký vývar, vložíme pařák se závitky a pod poklicí dusíme na páře asi 15 – 20 minut. Poté pařák vyjmeme z hrnce a závitky držíme na teple.
 - 
                                3
Do zbylého vývaru v hrnci zašleháme solamyl, který jsme rozšlehali ve 2 lžících vody. Do omáčky přidáme chilli omáčku a za stálého míchání na mírném plameni vaříme do zhoustnutí.
 - 
                                4
Závitky podáváme přelité omáčkou.