Drožďová polévka z bujónu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 13 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 2 kostka Bujón hovězí
  • 50 g Čerstvé pekařské droždí
  • 20 g Petržel kudrnka
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 88 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 1121 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 149.7 mg
  • Draslík 115.2 mg
  • Vláknina 975.8 mg
  • Vitamín A 975.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli drobně nasekáme a v hrnci na rozpáleném sádle zpěníme. Do cibule rozdrobíme droždí, za stálého míchání rozpustíme. Rozklepneme vejce, osolíme, opepříme, vložíme bujón, mícháme do usmažení vajíček. Zalijeme vodou, dobře rozkvedláme a povaříme 10 minut.

  • 2

    Uvařenou polévku rozdělíme do jednotlivých polévkových misek. Porce posypeme nasekanou petrželkou kudrnkou a podáváme.

Komentáře k receptu