Dušená rýže s houbami shiitake

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 19 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Citrony
  • 150 g Pórek
  • 200 g Rýže dušená
  • 150 g Shiitake houby
  • 8 g Sůl mořská
  • 10 g Olej olivový extra panenský
  • 30 ml Ocet rýžový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 119 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 885 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 222.8 mg
  • Vláknina 6575 mg
  • Vitamín A 6575 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Houby očistíme papírovou utěrkou, odkrojíme nožičky, klobouky na špičce nařízneme do kříže, pórek podélně rozkrojíme a nakrájíme na delší nudličky. V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme houby a smažíme zhruba 4 minuty, až houby změknou. Po dvou minutách přisypeme pórek a dosmažíme spolu s houbami.

  • 2

    Z dušené rýže vytvarujeme na talířcích kopečky, pokapeme octem, navrch kopečků položíme klobouky hub, posypeme mořskou solí, obložíme pórkem a doplníme osminkou citronu. Každý strávník si pokape pokrm citronovou šťávou sám.

Komentáře k receptu