Karibská kuřecí stehna

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Celer řapíkatý
  • 250 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Kari koření
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Kuřecí stehna
  • 4 ks Limetka
  • 2 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.17 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 509 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 602 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 166 mg
  • Draslík 731.1 mg
  • Vláknina 8403.3 mg
  • Vitamín A 8403.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.3 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí sehna omyjeme, osušíme papírovým ubrouskem, rozdělíme na špalíčky a paličky, poté vložíme do mísy.

  • 2

    Z 2 limetek ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Oloupané stroužky česneku rozsekáme nadrobno, smícháme s limetkovou šťávou i kůrou, osolíme, opepříme, vzniklou směsí potřeme porce kuřete. Mísu zakryjeme a maso dáme marinovat do ledničky. Během marinování občas obrátíme. Maso necháme v marinádě minimálně dvě hodiny, ideální však je nechat porce naložené přes noc.

  • 3

    Oloupanou cibuli rozkrájíme na kolečka. Řapíkatý celer očistíme, otrháme lístky (ty uschováme na ozdobu), řapíky nakrájíme na plátky.

  • 4

    Porce kuřete vyjmeme z marinády, osušíme a vložíme do kastrolu s rozehřátým olejem. Zvolna opékáme z obou stran do zlatova, přidáme cibuli a celer, podusíme do měkka.

  • 5

    Troubu zapneme na 180°C (plyn na stupeň 4).

  • 6

    Do kastrolu ke kuřeti přidáme vývar i kari koření, zamícháme a dusíme ještě 20 minut, poté přimícháme odloženou marinádu. Nakonec kastrol s kuřetem vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 30 minut. Porce rozložíme na servírovací mísu, ozdobíme řezy limetky a lístky celeru.

Komentáře k receptu