Jamajské kuře v kokosu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Kokos strouhaný
  • 100 ml Rum
  • 21.42 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý mletý
  • 3 ks Limetka
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Mango
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.4 kg Kuře
  • 2 polévková lžíce Džus mangový
  • 7 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1245 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 81 g
  • Sodík 579 mg
  • Bílkoviny 72 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 385.2 mg
  • Draslík 853.2 mg
  • Vláknina 5055 mg
  • Vitamín A 5055 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.9 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme marinádu. Oloupaný česnek utřeme s polovinou lžičky soli a v míse ho promícháme se šťávou z 1 limetky, mangovým nebo broskvovým džusem a tmavým jamajským rumem.

  • 2

    Větší kuře očistíme, rozpůlíme, odsekneme páteř, vykostíme a dále rozdělíme na 8 porcí, které mírně naklepeme. Porce vložíme do marinády, promícháme, aby se marináda dostala všude k masu, a na hodinu uložíme do chladničky. V době marinování maso dvakrát obrátíme.

  • 3

    V jedné mělké misce smícháme 4 lžíce hladké mouky se lžičkou soli a bílým pepřem, ve druhé smícháme 3 lžíce mouky se strouhaným kokosem a ve třetí misce ušleháme 2 vejce se 2 lžícemi arašídového oleje.

  • 4

    Ve velké pánvi rozehřejeme zbytek oleje. Porce kuřete vyndáme z marinády, obalíme v osolené mouce, pak v rozšlehaných vejcích a nakonec v mouce s kokosem. Smažíme na středním plameni dozlatova asi 8 minut, aby se maso propeklo. Nesmíme smažit zprudka, kokos by rychle zhnědl a připálil by se. Osmažené porce uložíme na pečicím papíře do zahřáté trouby, aby zůstaly teplé.

  • 5

    Mango oloupeme a se zbývajícími limetkami nakrájíme na tenké plátky. Na každý jídelní talíř položíme 2 řízky, obložíme ovocem a podáváme.

Komentáře k receptu