Mexické kuřecí enchiladas s fazolemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Kuřecí prsa
  • 300 g Fazole červené sterilované
  • 230 g Salsa rajčatová
  • 200 g Sýr kozí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Kmín mletý
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 ks Salát ledový
  • 8 ks Tortilla
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.17 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 696 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 1246 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 151.5 mg
  • Draslík 1372.3 mg
  • Vláknina 24216.5 mg
  • Vitamín A 24216.5 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.2 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa nakrájíme na tenké nudličky a promícháme se solí, pepřem a mletým kmínem. Červenou cibuli oloupeme a nadrobno nasekáme, omytý ledový salát nakrájíme na proužky a nasekáme petrželku.

  • 2

    Konzervované červené fazole přecedíme a dáme do hrnku. Přidáme rajčatovou salsu, společně prohřejeme, zakryjeme poklicí a uložíme do tepla.

  • 3

    Ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem ohřejeme tortily 15 vteřin na každé straně a pak je zabalíme do čisté utěrky, aby zůstaly teplé. V pánvi pak rozehřejeme olej a na něm zprudka 4-5 minut opékáme kuřecí proužky do zlatohněda.

  • 4

    Tortily rozložíme na vále a potřeme fazolovou směsí, na kterou položíme proužky kuřete a salát. Potom je srolujeme a rozdělíme na nahřáté talíře

  • 5

    Podáváme posypané rozdrobeným kozím sýrem, cibulí a petrželkou.

Komentáře k receptu