Maďarský perkelt z kuřecího masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Rýže dušená
  • 1000 g Kuře
  • 150 ml Vývar drůbeží
  • 80 ml Víno bílé
  • 250 ml Šlehačka
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř bílý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Kapie
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 0.17 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 760 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 399 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 187.5 mg
  • Draslík 557.2 mg
  • Vláknina 4276.5 mg
  • Vitamín A 4276.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře střední velikosti omyjeme, osušíme a nůžkami na drůbež rozdělíme na 8 porcí. Cibuli s česnekem oloupeme, nadrobno rozsekáme. Kapie zbavíme stopek i semen a napříč pokrájíme na proužky široké asi 3 cm.

  • 2

    Ve velké pánvi osmažíme na oleji při vyšší teplotě kuřecí porce do hněda a odložíme je. Na pánvi necháme asi minutu zesklovatět cibuli, přidáme česnek s kapií, 5 minut spolu opékáme, poté na pánev vrátíme opečené porce kuřete.

  • 3

    Vlijeme horký drůbeží vývar s bílým vínem, přidáme půl lžičky soli a čtvrt lžičky bílého pepře. Zakryjeme poklicí, při nižší teplotě dusíme asi 30 minut, poté maso vyndáme na talíř a do vydušené šťávy vmícháme šlehačku rozmíchanou s mletou paprikou. Do pánve opět vrátíme maso, stáhneme z ohně a přikryté necháme 5 minut dojít.

  • 4

    Perkelt podáváme na nahřátých talířích s dušenou rýží.

Komentáře k receptu