Nadívané kuře z Lombardie

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 165 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 300 g Kuřecí Játra
  • 200 g Šalotka
  • 1000 g Kuře
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 300 ml Vývar drůbeží
  • 0.5 kávová lžička Šalvěj
  • 1 kávová lžička Rozmarýn
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Rohlíky bílé
  • 0.51 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 690 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 488 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 157.8 mg
  • Draslík 518.1 mg
  • Vláknina 811 mg
  • Vitamín A 811 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mléka namočíme rohlík nakrájený na kostky. Kuřecí játra omyjeme, poté je osušíme a v pánvi na rozehřátých 2 lžících olivového oleje asi 5 minut zvolna opékáme. Opečená játra necháme vystydnout, následně je nahrubo posekáme.

  • 2

    Na malé kousky rozkrájené oloupané šalotky zvolna do měkka osmahneme na výpeku z jater, přidáme nadrobno posekanou šalvěj s rozmarýnem, lžíci citronové šťávy a odstavíme z ohně. Přimícháme namočený rohlík, játra, lžíci změklého másla, směs osolíme, opepříme a dobře promícháme. Hotovou nádivku necháme 10 minut odstát.

  • 3

    Očištěné kuře naplníme nádivkou a položíme do pekáče. Zde ho přelijeme horkým drůbežím vývarem a zbylým olivovým olejem, osolíme a opepříme.

  • 4

    Pekáč vložíme do trouby, předehřáté na 180°C. Kuře pečeme 1¾ - 2 hodiny do zlatova, při pečení poléváme výpekem, je-li to potřeba, doplníme ho ještě drůbežím vývarem.

  • 5

    Upečené kuře i nádivku rozdělíme na 4 porce, které podáváme přelité šťávou.

Komentáře k receptu