Hovězí roštěnky na smetaně a medu
Suroviny
- 600 g Hovězí roštěnka vys. peč.
 - 300 g Zeleninová směs jarní - mražená
 - 10 g Pepř čtyř barev
 - 4 g Bobkový list
 - 250 g Zakysaná smetana
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 3 ml Citrónová šťáva
 - 2 kávová lžička Med včelí
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Citrony
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 5 dl Víno bílé
 - 2 dl Voda pitná
 - 1 dl Olej slunečnicový
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 708 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 53 g
 - Sodík 105 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 151.5 mg
 - Draslík 172.5 mg
 - Vláknina 7522.7 mg
 - Vitamín A 7522.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.8 mg
 - Vitamín E 7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nakrájené roštěnky osolíme, opepříme, okraje nařízneme a naklepeme. Na rozpáleném oleji zprudka po obou stranách opečeme. Roštěnky vybereme, udržujeme teplé.
 - 
                                2
Na zbylém oleji smažíme do zlatova pokrájenou cibuli, přidáme opláchnutou a dobře okapanou mraženou zeleninu. Promícháme, chvilku dusíme, vložíme celý pepř, bobkový list, med. Vrátíme zpátky teplé roštěnky, podlijeme vínem a pod pokličkou, za občasného míchání, dusíme do měkka.
 - 
                                3
Měkké roštěnky opět vybereme a udržujeme teplé. Zbylou šťávu bez celého pepře a bobkového listu rozmixujeme. V kastrůlku zahřejeme máslo, vsypeme mouku, usmažíme světlou jíšku a zalijeme studenou vodou. Dobře promícháme, poté přidáme do rozmixované zeleniny. Společně za stálého míchání přivedeme k varu, povaříme, přilijeme smetanu a stáhneme ze sporáku. Hotovou omáčku nakonec dochutíme citrónovou šťávou.
 - 
                                4
Na jednotlivé talíře klademe teplé roštěnky, přelijeme omáčkou. Přidáme vhodnou přílohu, ozdobíme na kolečka rozkrájeným citrónem a jídlo servírujeme.