Telecí řízky plněné vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 1 ks Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 ks Šunka dušená
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Petržel - nať
  • 4 ks Telecí kýta
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1821 kcal
  • Sacharidy 197 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 97542 mg
  • Bílkoviny 162 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 691.3 mg
  • Draslík 2071.3 mg
  • Vláknina 23221 mg
  • Vitamín A 23221 mg
  • Vitamín B6 2.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.1 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso odblaníme, na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme. Na každý řízek položíme plátek šunky a jedno oloupané, na tvrdo uvařené vejce. Svineme v závitek, převážeme nití a zaprášíme hladkou moukou.

  • 2

    Cibuli rozkrájíme na jemno, zpěníme na másle a poté na ni opečeme závitky. Opečené závitky podlijeme vývarem a necháme dusit do měkka.

  • 3

    Na kousku rozehřátého másla osmahneme sterilovaný nebo zmražený hrášek, zaprášíme lžičkou mouky, podusíme a hotový dáme na střed mísy. Okolo hrášku rozprostřeme přepůlené závitky řezem nahoru. Zakapeme je šťávou a řez žloutku ozdobíme snítkou petrželové natě.

  • 4

    Jako přílohy podáváme opečené nebo osmažené brambory a hlávkový salát.

Komentáře k receptu