Grilované roštěnky s bylinkovým máslem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 247 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Hovězí maso zadní
  • 3 g Bobkový list
  • 10 g Petržel - nať
  • 250 g Máslo čerstvé
  • 6 ml Citrónová šťáva
  • 1 kávová lžička Citrónová kůra
  • 0.5 kávová lžička Oregano
  • 1 ks Okurky nakládané
  • 2 ks Cibule
  • 0.5 ks Cibule
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 špetka Pepř černý mletý
  • 0.09 dl Olej slunečnicový
  • 0.09 dl Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 483 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 893 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 108 mg
  • Draslík 91.1 mg
  • Vláknina 3219.4 mg
  • Vitamín A 3219.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 48.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájené roštěnky posypeme solí, pepřem, jemně naklepeme, v misce je polijeme olivovým olejem, pokapeme citrónovou šťávou a přiložíme bobkový list. V lednici nebo na chladném místě necháme 240 minut odležet. Bylinkové máslo připravíme tak, že do misky vložíme při pokojové teplotě změklé máslo. Přidáme drobně nasekanou nebo nastrouhanou okurku a cibuli, drobně sekanou petrželovou nať, jemně postrouhanou citrónovou kůru. Nakonec podle chuti přidáme sůl, pepř, oregano a vše dobře promícháme. Vytvarujeme váleček, zabalíme do potravinářské fólie a v lednici necháme ztuhnout.

  • 2

    Gril potřeme olejem, rozpálíme na středně vysokou teplou. Naskládáme připravené roštěnky, grilujeme po obou stranách 5 - 7 minut.

  • 3

    Měkké roštěnky rozdělíme na jednotlivé talíře, porce ozdobíme na tenká kolečka pokrájenou cibuli, přidáme na plátky rozkrájené bylinkové máslo a podáváme.

Komentáře k receptu