Srbské kuře na slanině, pečené s mrkví, pórkem a celerem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Celer bulvový
  • 100 g Slanina vepřová
  • 50 g Petržel - nať
  • 800 g Kuře
  • 125 ml Víno červené
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Jalovec
  • 1 kávová lžička Paprika žlutá
  • 1 ks Bobkový list
  • 4 ks Mrkev kořen
  • 0.17 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 655 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 766 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 167 mg
  • Draslík 657.8 mg
  • Vláknina 11234.5 mg
  • Vitamín A 11234.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře rozčtvrtíme, omyjeme, osušíme papírovým ubrouskem, osolíme, posypeme pepřem a mletou paprikou. Kuličky jalovce rozdrtíme ve hmoždíři.

  • 2

    Mrkev i celer oloupeme a pokrájíme na kostičky, pórek omyjeme, nakrájíme na kolečka. Ze slaniny seřízneme kůži, maso rozkrájíme na malé kostičky.

  • 3

    Troubu zapneme na 200 °C (plyn na stupeň 6).

  • 4

    Ve velkém plochém rendlíku rozehřejeme olej, na něm poté dvě minuty škvaříme slaninu, vložíme porce kuřete a opečeme ze všech stran do zlatohněda. Přidáme nakrájenou zeleninu, za stálého míchání opékáme 10 minut. Vložíme rozdrcený jalovec, bobkový list a podlijeme červeným vínem. Osolíme, opepříme, v předehřáté troubě pečeme 30 minut.

  • 5

    Podáváme posypané nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu