Tajemství v roštěnkách
Suroviny
- 600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
 - 300 g Niva
 - 30 g Rajčatový protlak
 - 100 g Smetana sladká
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 l Vývar z hovězích kostí
 - 0.09 dl Olej slunečnicový
 - 3 polévková lžíce Kečup ostrý
 - 1 polévková lžíce Hořčice
 - 0.5 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 510 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 847 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 65.3 mg
 - Draslík 985.7 mg
 - Vláknina 184 mg
 - Vitamín A 184 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nakrájené roštěnky osolíme, opepříme, jemně naklepeme. Do středu každé vložíme kousek Nivy. Konce sklepneme k sobě nebo je spojíme párátky. V pánvi na rozpáleném oleji opečeme po obou stranách. Podlijeme vývarem a pod pokličkou dál dusíme do měkka.
 - 
                                2
Měkké roštěnky vybereme, udržujeme je teplé. Do zbylé šťávy dáme protlak, kečup, hořčici a worcester. Dobře promícháme, dochutíme zbylou solí, pepřem a pomerančovou šťávou. Chvilku povaříme, nakonec vlijeme smetanu. Do omáčky vrátíme opět roštěnky, vše dohromady prohřejeme a stáhneme z ohně.
 - 
                                3
Jídlo rozdělíme na jednotlivé talíře a s vhodnou přílohou podáváme.