Rigatoni s klobásou chorizo a fenyklem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 400 g Paprika sterilovaná
  • 100 g Rukola
  • 500 g Klobása Chorizo
  • 500 g Těstoviny Rigatoni
  • 80 ml Citronová kůra
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 1 hrst Sýr Parmezán
  • 5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 775 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 1443 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 83.9 mg
  • Draslík 333 mg
  • Vláknina 11560 mg
  • Vitamín A 11560 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 52.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.

  • 2

    Mezitím rozehřejeme máslo a olej a orestujeme na silnější šikmé plátky nakrájenou klobásu. Přidáme na tenké plátky nakrájený fenykl a za občasného míchání asi 5min podusíme.

  • 3

    Poté vmícháme prolisovaný česnek a restujeme asi minutu. Přidáme citronovou šťávu, na nudličky nakrájené papriky, přivedeme k varu a povaříme ještě 5min.

  • 4

    Směs přidáme do hrnce k těstovinám, přisypeme nakrájenou rucolu, opatrně promícháme, rozdělíme na talíře a dozdobíme hoblinkami parmazánu.

Komentáře k receptu