Rigatoni s klobásou chorizo a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Klobása Chorizo
  • 425 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 375 g Těstoviny Rigatoni
  • 125 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Chilli paprička
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 726 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 499 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 59.1 mg
  • Draslík 286 mg
  • Vláknina 8852.8 mg
  • Vitamín A 8852.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme na kolečka a při nízké teplotě doměkka opečeme. Přidáme na plátky nakrájenou klobásu a opékáme 2-3min.

  • 2

    Poté přidáme drcená rajčata, nakrájenou chilli papričku, zalijeme vínem, ochutíme solí a pepřem a promícháme.

  • 3

    Přivedeme k varu, teplotu snížíme a 15-20min zvolna provaříme.

  • 4

    Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.

  • 5

    Vrátíme je do hrnce, zalijeme omáčkou a dobře promícháme. Rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným parmazánem a nakrájenou petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu