Zelný salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 50 g Sůl
  • 100 g Cukr krupice
  • 300 g Žampiony - sterilované
  • 20 g Pepř černý mletý
  • 2500 g Zelí hlávkové bílé
  • 200 g Paprika sterilovaná
  • 30 g Chilli koření mleté
  • 80 g Houby černé
  • 150 ml Ocet kvasný lihový
  • 200 ml Olej stolní
  • 200 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 311 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 2416 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 11.2 mg
  • Draslík 576.2 mg
  • Vláknina 15642.1 mg
  • Vitamín A 15642.1 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 102.7 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hlávkové zelí očistíme, zbavíme košťálů, nakrájíme je na kostičky a ovaříme tak, aby zůstalo křupavé.

  • 2

    Scedíme a přidáme nálev z vody, octa, soli, cukru, na plátky nakrájených žampionů, na kostičky nakrájených kapií. Nakonec přidáme černé houby.

  • 3

    Promícháme a zalijeme horkým olejem, do kterého jsme dali pepř a čili koření. Vše promícháme a necháme vychladnout.

  • 4

    Tento salát podáváme jako doplněk k různým pokrmům.

Komentáře k receptu