Mušle a pórek na badyánu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Pórek
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 8 ks Mušle srdcovky
  • 2 ks Šalotka
  • 2 ks Badyán
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 202 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 223 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 7.5 mg
  • Draslík 462.1 mg
  • Vláknina 3202.8 mg
  • Vitamín A 3202.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mušle očistíme a maso v nich podélně rozkrojíme na polovinu.

  • 2

    Na pávni na rozehřátém másle krátce osmahneme nasekanou šalotku. Přidáme najemno nakrájený pórek, polovinu vína a badyánu. Osolíme, opepříme a pod pokličkou zvolna vaříme 15 minut. Potom pánev odstavíme.

  • 3

    Do hrnce vlijeme zbylé víno, přidáme citronovou šťávu, mušle, přivedem k varu a zvolna krátce povaříme. Ještě neprůsvitné mušle vyjmeme.

  • 4

    Pórek scedíme do hrnce, ve kterém byly mušle, přilijeme vývar a přidáme zbylý badyán.

  • 5

    Pórek rozdělíme na talíře, poklademe mušlemi a udržujeme na teplém místě.

  • 6

    Odebereme asi 50ml šťávy, vmícháme do ní smetanu a směsí přelijeme pokrm na talířích.

Komentáře k receptu