Italské sýrové koláčky s pestem

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 90 g Pesto
  • 250 g Rajčata
  • 125 g Mozzarella
  • 175 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 90 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Oregano
  • 9 ks Olivy černé
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 863 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 66 g
  • Sodík 3095 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 31.1 mg
  • Draslík 189.2 mg
  • Vláknina 24156.2 mg
  • Vitamín A 24156.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme mouku se špetkou soli, přidáme máslo a vypracujeme drobenku. Přilijeme 2 lžíce vody a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do fólie a necháme 30 minut v chladu.

  • 2

    Připravené těsto na pracovní desce rozválíme na plát silný asi 3mm. Kulatým tvořítkem o průměru 10cm vykrojíme z těsta 12 koleček. Okraje ohneme a vytvoříme lem.

  • 3

    Připravené košíčky urovnáme na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme je bazalkovým pestem a postupně naplníme oloupanými, semínek zbavenými a nadrobno nakrájenými rajčaty, nasekaným česnekem, rozčtvrcenými olivami a nastrouhanou mozzarellou. Povrch posypeme nastrouhaným parmezánem a oreganem.

  • 4

    Košíčky pečeme v troubě vyhřáté na 200°C 20-30 minut.

  • 5

    Koláčky můžeme podávat teplé nebo studené.

Komentáře k receptu